• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

SÖTT

P Â T I S S E R I E

Våra pâtisseries är alla gjorda enligt den bästa franska konditoritraditionen. Det innebär att vi bara använder oss av äkta råvaror som smör, ägg, mörk choklad, mandelmjöl och aldrig några ersättningar.

Våra pâtisseries är varken för stora eller för små utan har precis rätt storlek. Vad innebär detta enligt fransk tradition? En pâtisserie skall räcka till precis tre tuggor: efter att jag har smakat den första biten och innan jag äter upp den sista, bjuder jag mitt sällskap - "vill du smaka?" - på en bit.

                                                                                        Bland våra pâtisseries kan du hitta:

Tartelettes - med pekannötter, färska bär eller kanske passionsfrukt?

Operabakelser - med moccamousse, chokladmousse och hasselnötsmousse på knaprig botten.

Éclairs - med chokladkräm och mörk, blank choklad på ytan. Visste du att éclair som toppas med choklad skall också ha chokladfyllning inuti och om fyllningen är vaniljkräm skall vaniljtopping finnas på éclairs yta?

V A R M C H O K L A D

För vår varma choklad ta vi 70% mörk choklad och efter att ha smält den med några droppar grädde blandar vi den snabbt tills vi får en smidig, blank massa som vi långsamt spär ut i het, ångad mjölk. Detta är äkta varm choklad, gjord på mörk choklad och inte kakaopulver, och det känner du verkligen i smaken. Prova själv så får du känna skillnaden!

 

M A N D E L C R O I S S A N T S

Mandelkräm till mandelcroissants gör vi av smör, ägg och mandelmjöl (dvs. malda mandlar). Krämen lägger vi i och ovanpå en skuren croissant, vi strör flagad mandel på toppen, bakar i ca 15 minuter tills mandeln på toppen blir gyllenebrun och - voilà, du kan smaka en av de mest utsökta bakverk det går att hitta i vår stad!

image
image
image
image
  • 1