• 1
  • 2
  • 3
  • 4

GALETTES DE SARRASIN

...eller helt enkelt "bovetepannkakor". Galettes de sarrasin kommer från Bretagne i Norra Frankrike och görs på rent bovetemjöl istället för vetemjöl och vatten istället för mjölk. Till skillnad från "crêpes" som brukar innehålla en söt fyllning äts galettes med mer matig fyllning. Våra galettes serverar vi med kallrökt lax och papparrot eller grillade grönsaker och... hummus. Låter inte riktigt som kulinär kombination från Norra Frankrike? Men på Alter Ego älskar vi grillade grönsaker med just hummus, speciellt när hummusen kommer från Reggev.
Och självklart gör vi våra galettes från råvaror i varje liten bit och enligt vårt eget recept.

image

Galette du Sud

Grillade aubergine, zucchini, tomat, cheddar. Serverat m. pistau & Reggev's hummus och sallad.
image
image

Galette du Nord

Kallrökt lax m. färskost, vårlök, pepparrot. Serverat m. yoghurtsås m. dill & gräslök, löjrom, kapris & oliver och sallad.
image
  • 1